21-02-2020
ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.

Σας ενημερώνουμε πως το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθει η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στα γραφεία του συλλόγου Αβδήρων 1.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτη για όλους τους φίλους,μέλη και χορευτές.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ".

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕI.

https://www.youtube.com/watch?v=L0mZqhHA_uc

 
ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Untitled document Untitled document
Read more text  
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
Untitled document Untitled document Untitled document
 
ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ2019-2020
Untitled document Untitled document

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020.


ΞΕΚΙΜΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

TMHMATA ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ -ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ-19:00-20:15-21:00 ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ.

ΤΜΗΜΑΤΑ-ΕΦΗΒΙΚΑ- ΠΑΙΔΙΚΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ -16:30-17:00-18:00 ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ.

 

 


 
ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2019-2020
Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ TMHMATA ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 19:00-20:15-21:00.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 16:00-17;00-18:00.


 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Untitled document Untitled document Untitled document
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2019-2020
Untitled document ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΒΔΗΡΩΝ 1 ΔΡΑΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ:

1)ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ(ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ).

2)ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ( ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ).

3) ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ(ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ) .

4) ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΝ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ" ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ"( ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΣΙΟΣ).

 
ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020
Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2019-2020
Untitled document
 
ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
Untitled document
 
Αρχική
Untitled document Untitled document Untitled document
 
ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Untitled document Untitled document Untitled document
 
10ο ΕΥΞΕΙΝΙΟ ΣΥΝΑΓΜΑ
Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document

10ο ΕΥΞΕΙΝΙΟ ΣΥΝΑΓΜΑ

Read more text  
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Untitled document Untitled document

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Read more text  
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΡΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΘ-ΟΜΙΛΙΑ
Untitled document

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΡΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΘ-ΟΜΙΛΙΑ

Read more text  
1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
Untitled document Untitled document Untitled document

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Read more text  
9ο ΕΥΞΕΙΝΙΟ ΣΥΝΑΓΜΑ
Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document Untitled document

9ο ΕΥΞΕΙΝΙΟ ΣΥΝΑΓΜΑ

Read more text  
Παρουσιαση Βιβλιου Το Ανταρτικο Του Ποντου (1690-1923)
Untitled document

Παρουσιαση Βιβλιου Το Ανταρτικο Του Ποντου (1690-1923

Read more text  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Untitled document ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Read more text  
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ 2017
Untitled document Untitled document

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Read more text  

Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΕβδομάδα669
mod_vvisit_counterΣύνολο489434
Untitled document

e_pontos_radio_banner

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗ

 

Η Ένωση Χορευτών Δραμας "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" στα πλαισια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων διοργανώνει σεμιναριο-παρουσιαση ποντιακης ενδυμασιας και χορου την Παρασκευή 1 Απριλιου 2016 και ωρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρησεων του Δήμου Δράμας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ
Γιάννης Αμαραντίδης
Ο Γιάννης Αμαραντίδης, πόντιος τρίτης γενιάς, γεννήθηκε στη Θάσο το Νοέμβριο του 1968. Έλκει την ποντιακή του καταγωγή από την Έρμπαα και το Ακ Νταγ Μαντέν του Πόντου. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στις πόλεις Κομοτηνή, Δράμα και Σέρρες απ΄ όπου τελικά αποφοίτησε. Στη συνέχεια μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος της επιστήμης του. Εργάσθηκε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κτηνιατρικής σχολής της Καρδίτσας και του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και ασκεί το κτηνιατρικό επάγγελμα ως υπάλληλος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ασχολείται με τις ελληνικές παραδόσεις από μικρό παιδί. Σε ηλικία οκτώ ετών ζήτησε από τους γονείς του να συμμετέχει στη χορευτική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης Σερρών, στην οποία και παρέμεινε για πολλά χρόνια ως χορευτής και αργότερα χοροδιδάσκαλος. Ακολούθως, στη Θεσσαλονίκη πια, υπήρξε μέλος του Σωματείου "Εταιρεία Θεάτρου Γ.Κ.Φωτιάδης από το 1989 και μέχρι το 2005.
Τα τελευταία δέκα χρόνια δραστηριοποιείται σαν χορευτής, μέλος του Δ.Σ. και ενδυματολογικός σύμβουλος στο Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών "ΚΥΚΛΟΣ", που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με την έρευνα και μελέτη των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πόντου, αλλά και του Ελληνισμού γενικότερα.
Είναι κάτοχος μιας σημαντικής συλλογής αυθεντικών Ελληνικών φορεσιών και προσπαθεί, μέσα από άρθρα, λευκώματα, ομιλίες, παρουσιάσεις και εκθέσεις φορεσιών, να συμβάλλει στην ανάδειξη του ενδυματολογικού πλούτου του Πόντου, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα.

Νικόλαος Ζουρνατζίδης
Ο Νίκος Ζουρνατζίδης γεννήθηκε στον Κεχρόκαμπο Καβάλας, το Νοέμβριο του 1947. Τελείωσε τις σπουδές του παίρνοντας την ειδικότητα του Εργοδηγού Μηχανολόγου το 1969. Γνώρισε το χορό από τα πρώτα βήματα της ζωής του στο χωριό του που ήταν αμιγώς ποντιακό. Η πρώτη ένταξή του σε χορευτική ομάδα ήταν το 1964 στη «Λέσχη Ποντίων Καβάλας».
Το 1969 βρέθηκε στην Αθήνα, για να υπηρετήσει τη θητεία του στο Ναυτικό. Από το 1969 μέχρι το 1971 ήταν χορευτής στο Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί». Ως χορευτή και χοροδιδάσκαλο τον συναντάμε και στον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών», (Κ.Ο.Π.Α.) από το 1971-1983. Από το 1971 μέχρι και το 1979 ήταν χορευτής και υπεύθυνος του ποντιακού τμήματος του χορευτικού συγκροτήματος του θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπεύθυνος όλου του χορευτικού.
Από το 1973 άρχισε μια έρευνα με μαγνητόφωνο για τη συλλογή και καταγραφή όλων των ποντιακών χορών, γιατί διαπίστωσε σοβαρά κενά στις μέχρι τότε προσπάθειες. Από τον Απρίλιο του 1984, μετά την επιστροφή από ένα ταξίδι του στην Αμερική, άρχισε την έρευνα και καταγραφή των χορών των διαφόρων περιοχών του Πόντου με βίντεο που είχε προμηθευτεί από εκεί. Δίδαξε στο Λύκειο Ελληνίδων, στην Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην ειδικότητα χορού και εξακολουθεί να διδάσκει κατά καιρούς σε ποντιακούς και μη συλλόγους.
Έχει χορέψει ή διδάξει επανειλημμένα σε διάφορα μέρη του κόσμου: Αγγλία (Λονδίνο), Αίγυπτος (Κάιρο), Βέλγιο (Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Μαλίνες, Αρτσελαρ, Μποργερχάουτς), Βουλγαρία (Σόφια, Μπουρκάς), Γαλλία (Βρετάνη, Παρίσι, Λιλ, Στρασβούργο, Μασσαλία), Γερμανία (Αμβούργο, Βερολίνο, Έσλιγκεν, Μόναχο, Μπάλινγκεν, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Τύπιγκεν, Φραγκφούρτη, Φράιμπουργκ, Χαϊδεμβέργη, Χερμπρέχτινγκεν), Δανία (Κοπεγχάγη), Ελβετία (Ζυρίχη, Βασιλεία), Η.Π.Α. (Ατλάντα, Βοστώνη, Γουίλμινγκτον, Λος Άντζελες, Ν.Υ., Ορλάντο, Οχάιο, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φραντζίσκο), ενώ δύο φορές συμμετείχε και ως βαθμολογητής στο μεγάλο Ελληνο - Αμερικανικό χορευτικό φεστιβάλ (F.D.F.) που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο στην Καλιφόρνια. Το 2012, το 2013 και το 2014 ανέλαβε την προετοιμασία του χορευτικού συγκροτήματος «Βεργίνα» της ελληνικής εκκλησίας «Άγιος Γεώργιος» του Ντάουνι (Λ.Α.) για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό χορού του FDF, όπου συμμετέχουν ελληνικά χορευτικά από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, και κέρδισε ένα χάλκινο και ένα χρυσό μετάλλιο. Το 2014 η Βεργίνα αναδείχθηκε το κορυφαίο χορευτικό συγκρότημα του FDF κερδίζοντας τη μεγαλύτερη διάκριση (sweepstake) ανάμεσα στα 78 που συμμετείχαν.
Επίσης επισκέφτηκε: Ινδία, (Βομβάη, Καλκούτα, Μπενάρες, Νέο Δελχί), Ιορδανία (Αμμάν), Ιράκ (Βαγδάτη, Βασόρα), Ισπανία (Βαρκελώνη, Παμπλόνα), Ιταλία (Ρώμη, Κάλιαρι), Καζακστάν (Άλμα Άτα), Καναδά (Μόντρεαλ), Κύπρο (Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Λευκωσία, Παραλίμνι, Πισούρι), Νορβηγία (Όσλο, Τόνσμπεργκ, Ως, Τρεμπάκ), Νότια Αφρική (Τέρμπαν), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ρωσία (Μόσχα, Μίνεραλ Βόντε, Εσεντουκί, Σότσι), Ευρωπαϊκή Τουρκία (Κωνσταντινούπολη). Επί έντεκα χρόνια πήγαινε κάθε χρόνο στα μέσα Οκτωβρίου στη Φραγκφούρτη, καλεσμένος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.) και δίδασκε στους χοροδιδασκάλους των συλλόγων που ανήκαν σε αυτήν, και στις 20 Ιανουαρίου 2010 βρέθηκε στην Αυστραλία (Γούλογκογκ, Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Μελβούρνη), καλεσμένος της εκεί Ποντιακής Ομοσπονδίας για σεμινάρια και χοροδιδασκαλία. Κάθε χρόνο κάνει 4-8 σεμινάρια στο εξωτερικό, ενώ πολύ περισσότερα κάνει στην Ελλάδα, συνήθως το καλοκαίρι σε αλλοδαπούς και το χειμώνα σε διοργανώσεις Δήμων και συλλόγων.
Το Δεκέμβριο του 1991 η τότε Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ν.Ε.) τον έστειλε στη Ρωσία για δύο εβδομάδες όπου δίδαξε χορό στις περιοχές της Νοτιοδυτικής Ρωσίας, ώστε η νεολαία των ομογενών μέσα από το χορό να κρατήσει την ελληνικότητά της.
Το 1992 ο ίδιος φορέας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του ποντιακού ελληνισμού, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διδασκαλία των ποντιακών χορών μέσω σεμιναρίων, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε ο Νίκος Ζουρνατζίδης και στα οποία συμμετείχαν πάνω από 70 χοροδιδάσκαλοι και παλιούς χορευτές από το λεκανοπέδιο Αττικής. Η διαδικασία αυτή ήταν από τις πλέον ενδιαφέρουσες εμπειρίες για όσους συμμετείχαν και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το αποτέλεσμα. Μέσα από ένα πνεύμα ενότητας που χαρακτήρισε την κοινή προσπάθεια στο σύνολό της παραμερίστηκαν αντιπαλότητες και διαφορετικές απόψεις και όλοι μαζί αποτέλεσαν για ενάμιση χρόνο ένα σπάνιο σύνολο που συνεργαζόταν για ένα κοινό σκοπό. Επίσης, με δική του πρόταση και επίβλεψη και βάσει της δικής του έρευνας, έγινε από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ν.Ε.), η καταγραφή της χορευτικής ποντιακής μουσικής όλων των περιοχών με όλα της τα μουσικά όργανα. Για το γεγονός αυτό έκανε δώρο στην Ομοσπονδία όλο το μουσικό υλικό (σε 6 cds) που συγκέντρωσε από την έρευνα για την έκδοση: «Ανέβζηγος Αροθυμία».
Το 1993 μαζί με παλιούς χορευτές δημιούργησε το Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «Αργώ», που μετονομάστηκε σε «Σέρρα». Είναι το πρώτο χορευτικό συγκρότημα, που μετά την έρευνά του, χρησιμοποίησε πιστά αντίγραφα των ποντιακών ενδυμασιών με όλα τους τα κοσμήματα, τα εξαρτήματα, με παραδοσιακά γυναικεία χτενίσματα και ανδρικά κεφαλοδεσίματα, ενώ χρησιμοποιεί στις παραστάσεις του όλα τα μουσικά ποντιακά όργανα, και πάντα συνοδεύεται από τραγουδιστές. Είναι το χορευτικό συγκρότημα το οποίο αντέγραψε η πλειοψηφία των Ποντιακών συλλόγων, για να αποβάλει επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο να χορεύουν τους ειρηνικούς χορούς των προγόνων μας με πολεμική εξάρτιση αλλοιώνοντας την ευγενική μορφή τους.
Η έρευνα αυτή έχει εκδοθεί με τον τίτλο: «Συμβολή στην έρευνα του ποντιακού χορού» και περιλαμβάνει τέσσερα cds: «Τραγούδια και σκοποί του Πόντου», με όλη τη χορευτική μουσική, όπου τραγουδούν πολλοί από τους θεωρούμενους κορυφαίους σήμερα καλλιτέχνες και τέσσερα dvds: «Χοροί του Πόντου» με τους χορούς να χορεύονται από ανθρώπους πρώτης και δεύτερης γενιάς και στη συνέχεια να αποδίδονται από το Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «Σέρρα».
Το Μάιο του 2003 τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας μαζί με άλλες 20 προσωπικότητες του ποντιακού χώρου σε μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης της 19ης Μαΐου για την έμπρακτη προσφορά τους στη δημοσιοποίηση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού με σχετικές δράσεις πριν από το 1994, οι οποίες βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.
Επίσης, το Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε από το «Ψωμιάδειον Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού» για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στην ποντιακή παράδοση.
Έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο: «Χορευτικές Διαδικασίες και Χοροί του Πόντου», στο οποίο περιγράφονται: οι χοροί, τα μουσικά όργανα, οι ενδυμασίες και αναφέρονται λίγα ιστορικά στοιχεία. Το βιβλίο αυτό διδάσκονταν στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών στην ειδικότητα χορού του Πανεπιστημίου.
Επίσης, έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, Νέα, Καθημερινή, Εύξεινος Πόντος, Ποντιακή Λύρα, Αραεύω, Χορεύω, Άμαστρις κ.λπ.) και εξακολουθεί να δημοσιεύει διάφορα άρθρα σχετικά με την ποντιακή παράδοση, ενώ έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην τηλεόραση, αλλά και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ανάλογου περιεχομένου. Με το ίδιο περιεχόμενο έδωσε και δίνει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2005 κατέγραψε με κατοίκους του χωριού του 17 παραδοσιακά παιχνίδια που παίζονταν στον Πόντο και τα δώρισε στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών (Ε.Π.Μ.), όπως και στο «Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων», του οποίου ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως υπεύθυνος πολιτιστικών, για να συμπεριληφθούν σε ένα έργο του συνδέσμου που αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, του οποίου έχει και την ευθύνη έκδοσης.
Τέλος, ήταν μέλος του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), από την οποία παραιτήθηκε λόγο διαφωνίας με τον τρόπο λειτουργίας της, όπως και από την επιτροπή πολιτισμού της.
Τον Απρίλιο του 2013 ολοκληρώθηκε το δεύτερο βιβλίο του «Συμβολή στην έρευνα των χορών του Πόντου». (Λαογραφικά και Ιστορικά στοιχεία της περιοχής), το οποίο συμπληρώνει τα κενά και διορθώνει τα λάθη του πρώτου.

https://www.facebook.com/events/573860649446509/578241989008375/