Ένωση Χορευτών Δράμας ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ Έτος Ίδρυσης: 2007 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιστορία Συλλόγου

Ο σύλλογος της ένωσης χορευτών Ν.Δράμας ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2007 από μια ομάδα χορευτών από ποντιακούς συλλόγους του Ν.Δράμας.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αγκαλιάστηκε απο πολλούς χορευτές και χορεύτριες και φέρνει τον διακριτικό τιτλο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ τιμώντας τον αρχαίο ελληνικό χορό.
Σκοπός του συλλόγου είναι να φέρει μια νέα παρουσία ήθους στην ποντιακή οικογένεια βοηθώντας το ποντιακό ζήτημα να μπεί στην πρέπουσα διάσταση.

Χρησιμοποιουμε το χορευτικό μας για την προβολή του Νομού και της πόλης μας και ως προπύργιο για την προώθηση της Ποντιακής ιδέας. Στίς 5 Νοεμβρίου 2007 τελέστηκαν τα εγκαίνια του συλλόγου όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δράμας Κ Κ Παύλος. Παρουσία των αρχών της πόλης μας και πλήθος κόσμου δέχθηκε ο Δεσπότης μας την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου την τιμητική αλλά και ουσιαστική ανακύρηξη ως επίτιμου Προέδρου και καθοδηγητή του Συλλόγου. Με την πάροδο του χρόνου ο σύλλογος εχει να επιδείξει ένα σπουδαιο έργο με την δράση του όχι μονο τοπικά αλλά και Πανελλαδικά.

Τα νέα μας

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Πρότυπη Ακαδημία Εκμάθηση Ποντιακού Τραγουδιού στήν Ενωση Χορευτών Ν.Δράμας ” Πυρρίχιος”

Παρακολούθήστε ένα από τα μαθήματα εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού στόν Σύλλογο .Στήν  Λύρα ένας εκ τών κορυφαίων ο Αντώνης Νικηφορίδης καί συνεργάτης της Ακαδημίας που…
ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10ο Ευξείνιο Σύναγμα από την Ενωση Χορευτών Ν.Δράμας”Πυρρίχιος”

Στις 7-8 Ιούλιου 2018 στό Αμφιθέατρο τής Περιφέρειας Δράμας πραγματοποιήθηκε το 10ο Ευξείνιο Σύναγμα από την Ενωση Χορευτών Ν.Δράμας “Πυρρίχιος”.Τό πρόγραμμα τών εκδηλώσεων άνοιξε …
Μενού